OGRAJE

Kot specialisti na področju proizvodnje in montaže izdelkov Vam nudimo najboljše rešitve in izvedbe za namenske in dekorativne ograje na reprezentančnih objektih – ter stanovanjskih stavbah. Podjetje ima lastno konstrukcijo in kakovostno proizvodnjo ter montažo. Imamo svoj razvojni oddelek, ki se ukvarja izključno s konstrukcijo in oblikovanjem ograj po naročilu po vašem okusu.

Za vas izdelujemo notranje in zunanje ograje, ravnih, stopniščnih in spiralnih oblik. Glede oblike vam svetujemo material in izgled ograj.

Vrata izdelujemo v drsni in krilni izvedbi. Drsna vrata izdelujemo v samonosilni izvedbi in samovodno vodena po vodilih. Enokrilna in dvokrilna vrata je možno montirati na jekleni ali kamniti steber. Pri vseh izvedbah vrat je možna izvedba odpiranja in zapiranja na ročni ali motorni pogon.

NERJAVEČI IZDELKI

Nerjaveči izdelki se izvajajo iz materiala AISI 304, to je Wr. Nr. 1.4301 A2 in to v brušeni izvedbi, granulacije 240, ter fino brušeni 320 oziroma satinirani fino brušeni izvedbi.

Polirane ograje – visoko polirane , visoko svetleče, oziroma elektropolirane, v vizualno-sijajni obliki (mat, sijaj). Ograje ob morju, kjer je vpliv morske vode oziroma soli; namreč ob obali se sol pomeša s peskom in veter odnaša ta pesek s soljo tudi do 500 m v notranjost; zato do 1 km ob morju v notranjost  izvajamo dekorativne predmete iz materiala AISI 316 L, oziroma v boljši kvaliteti spet v istih oblikah fino brušeni oz. sijajni. Ograje, ki pa so direktno v stiku z morsko vodo, pa morajo biti obvezno elektropolirane, kjer zmanjšamo hrapavost na Ra 0,4 – 0,8 µ in s tem odstranimo vse okside, kjer dosežemo gladkost in s tem onemogočimo sprijemanje vodnega kamna na ograje. Ograje v bazenu morajo biti obvezno ozemljene, to pa zaradi statične elektrike – elektrostatike, kjer dobimo galvanski člen in s tem oksidirane vijake oz. dele površin. Tukaj ni napaka material, ampak kovine, ki niso ozemljene. Detajlnejše obrazložitve oz. zahteve se je potrebno posvetovati z našimi projektanti.

Nerjaveči izdelki:

 • Ravne, stopniščne, krožne in špiralne ograje
 • Drsna samonosna, enokrilna in dvokrilna vrata
 • Nadstreški samostoječi in kotni
 • Stopnišča enoramna, dvoramna in špiralna

KOVANI IZDELKI

Kovanje je umetniški način oblikovanja kovin. Ko vroče materiale iztisnemo premenijo obliko, material je okrepljen – obdelovanec združuje eleganco in čvrstost. Pri oblikovanju bodisi v vročem ali hladnem izdelujemo kvalitetne oblike kovanih izdelkov. V podjetju oblikujemo kovane izdelke po vaših željah, ter vam strokovno svetujemo glede zasnove izgleda celotnega izdelka.

Kovani izdelki se izvajajo iz materiala St 37, to je jeklo katero moramo zaščitit z vročim cinkanjem (nanos do 120 mikronov) nato se izdelki dvokomponentno barvajo v različnih barvah po RALU nato izdelek patinira v odtenkih črno: zlato, srebrno, bakreno, zeleno, modro, … Detajlnejše obrazložitve oz. zahteve se je potrebno posvetovati z našimi projektanti.

Kovani izdelki:

 • Ravne, stopniščne, krožne in špiralne ograje
 • Drsna samonosna, enokrilna in dvokrilna vrata
 • Nadstreški samostoječi in kotni
 • Stopnišča enoramna, dvoramna in špiralna
 • Okenski ščiti
 • Vrtani program luči in stojal za rože

BAZENSKA TEHNIKA

Bazenske ograje in stopnice
Ograje ob bazenih in prehodih služijo v dekorativne in hkrati tudi varnostne namene. Sestojijo se iz nerjavenih elektropoliranih ali ročno poliranih cevi oz. profilov.

Bazenski dodatki
Izdelujemo tudi razne bazenske dodatke, ki polepsanje bazenov in okolice. Dodatke izdelujemo po naročilu glede na želje naročnika.

Vodni topovi, tuši in masažni elementi
Izdelujemo vodne topove različnih oblik za kopališča, terme in zasebne (privat) bazene. Namenjeni so za masažno kopalcev in okras bazena. Masažne gobe in manjše gobice izdelujemo v večih dimenzijah.Bazenski ježek za otroške bazene je primeren predvsem za bazene z nižjo gladino vode. So iz kvalitetnega nerjavega materiala W.Nr.1.4301.

STEKLENI IZDELKI

Za steklene izdelke je potrebno določit področje vpetje stekla na stebre ali v tla in od razdalje stebrov se določi debelina stekla (enojno, dvojno, trojno lepljeno). Največ stekel je 8 oz. 10 mm kaljenih, prozornih ali jedkano mat (peskanih) po robovih brušenih in poliranih, za večje razpone  pa  uporabljamo lepljena stekla 2 x 5 mm; 2 x 6 mm; 2 x 8mm; 2 x 10mm. Stekla so lahko tudi medsebojno lepljena z gishards lepilom, lepljeno z vmesno folijo. Torej konstrukter določi na osnovi zahtevka – projekta steklo.

Obdelava kaljenega stekla

Zaradi značilne razporeditve napetosti kaljenega stekla kasneje ne moremo več obdelovati (na primer rezati, vrtati, brusiti … ). Vsak tak poseg bi namreč lahko povzročil porušitev napetostnega ravnovesja in steklo bi se zlomilo. To pomeni, da smemo termično obdelavo izvesti šele potem, ko so končane vse druge vrste obdelave.

Namen in uporabe

Kaljeno varnostno steklo ima zelo široko področje uporabe.

Primerno je za:

 • stanovanjske in poslovne objekte (stopnice, vrata, avtomatska vrata, predeine stene, pomične stene)
 • steklene fasade (parapeti)
 • športne objekte (odporno proti udarcem z žogo)
 • vgradnjo v bližini vročih teles
 • uporabo v zaščitne namene (zaščita pred padcem na stopniščih, balkonih, ograjah)
 • zunanjo uporabo (protihrupne zaščite na cestah, postajališča, reklamni panoji, vitrine … )